Vad kostar fönsterbyte

Det är så mycket som spelar in när det kommer till pris på fönsterbyte att det är svårt att ens närma sig en siffra som du skulle kunna förhålla dig till. Vi kan inte göra den bedömningen utan att veta dels hur din bostad ser ut och vilka fönster du vill ha samt hur många. Det är faktorer som kommer att spela in på priset och som vanligt så kostar fler mer. Det är dock inte enbart själva fönstret som kommer att kosta dig när du byter, även monteringen av detsamma kommer att innebära en utgift för dig. Den kanske största avgörande delen av priset handlar om vilket typ av fönster som du vill ha. Det beror helt enkelt på att fönster kostar olika mycket beroende på hur bra de är, så det är viktigt att först bestämma sig innan man börjar kolla på det faktiska priset. Fönster som isolerar på ett bra sätt är ofta det som människor väljer numera, men det finns också variationer inom dessa så påverkar priset. Det är faktiskt så att det dyraste fönstret inte nödvändigtvis är den bästa lösningen för dig.

 

föntermontör

 

Några kostnadsexempel
Vi är medvetna om att det är väldigt svårt att konkret komma fram till en viss summa som ett fönsterbyte innebär men det finns dock vissa priser som man redan nu kan förhålla sig till. Som vi sa tidigare så varierar priserna mycket på fönster, det skiljer mellan 500 kronor som lägst upp till nästan 7-8 000 kronor per styck. De fönster som kostar minst är naturligtvis också fönster som inte kommer att innebära att du får extra, önskvärda effekter på ditt boende. För att du ska lyckas med det måste du kolla längre upp i prislistan. Det är dock viktigt att påpeka att du troligtvis inte kommer att behöva välja det dyraste fönstret. Det finns många bra fönster som fortfarande har hög effektivitet men inte kostar maximalt. För att du ska veta exakt behöver du bestämma vilka som gäller för dig och vet du inte så rekommenderar vi att du kontaktar en fönsterfirma.

Den andra delen av kostnaden
De flesta av oss har inte den blekaste aning om hur man monterar fönster på ett bra sätt. Det är nämligen väldigt viktigt att det utförs korrekt, annars så kan inte fönstrets funktion garanteras. Då är det klokt att ta professionell hjälp. Då är det en fönsterfirma som man ska kontakta. De tar i sin tur ut ett arvode för tjänsten de tillhandahåller och beroende på hur avancerat fönstret är så kommer det att kosta olika mycket per timme. Det brukar normalt kunna landa någonstans runt 600 kronor per timme, men bli inte förvånad om det kan bli både mer och mindre. Varje fönster som byts av en montör tar omkring två timmar att byta. Tänk dock på att du som ägare av en privat bostad har rätt att utnyttja ROT-avdraget, vilket innebär att kostnaden för arbetet halveras.

Offerera mera!
Givetvis vill man ha koll på vad hela kalaset kommer att kosta för ens egna unika situation. Som ni redan märkt så är det svårt att svara på, men det finns ändå vissa summor som man kan laborera med. Om man dock är intresserad av att veta precis vad det kommer att kosta så gör man allra bäst i att kontakta flera olika fönsterfirmor och fråga om pris, alltså att begära i offerter. Genom dessa kommer du att kunna få en rättvis bild för vad som kommer att gälla för just dig.