Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan träfönster och PVC-fönster?
Den kan till en början verka vara ganska uppenbar, men det är fortfarande en stor skillnad på dem när det kommer till funktionen. Saken är den att det finns delar av båda som helt klart kan anses vara positiva. De fönster som har en karm av trä brukar oftast vara de som människor tycker ser allra bäst ut när de väl kommer på plats. PVC-fönster se kanske inte lika vackra ut, men å andra sidan så kommer den typen av fönster att innebära minimalt med underhåll, vilket definitivt uppskattas av vissa.

De fönster som har en träkarm är vanligtvis också billigare än PVC. Med tanke på att materialet faktiskt är trä i grunden så kan man också se träfönster som det mest naturliga och miljövänliga valet, eftersom att det är en produkt av naturen. PVC-fönster kommer att kosta dig mer, men priset är inte så olikt som man kanske först kan tro. PVC-fönster är dessutom betydligt mycket mer driftsäkra eftersom att underhållsbehovet i princip är obefintligt. Fönster med en karm av aluminium finns som alternativ, men de är inte speciellt vanliga. Visserligen underhållsfria, men de kostar mer än de två andra varianterna.

Vad innebär egentligen ljudfönster?
Det finns flera funktioner med fönster förutom den uppenbara att vara en källa till dagligt ljus i huset. Dels det som vi varit inne på här, nämligen fönstrens förmåga att isolera ditt boende på ett bra sätt. Men det finns fler funktioner som uppskattas av människor, och ett av dem är den ljudisolerande effekten. Bor man i ett område där det förekommer mycket ljud utomhus så är dessa fönster perfekta, eftersom det ljudisolerade fönstret dämpar ljudet betydligt. Ljudisoleringen brukar vanligtvis ingå i fönster med hög energieffektivitet, så om du energieffektiviserar ditt hus med dessa fönster kommer du också minska på bullret utifrån. Två flugor i en smäll.

 


 

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Din fråga